23.11.11

Kõrvitsapüreesupp ingveriga

Sattusin ühe eriti ilusat värvi kõrvitsa otsa, nii oranž nagu apelsin. Vürtsi ja maitset annab supile ingver. Kogustega ma kedagi piirama ei hakka, sest ühele meeldib vedelam ning teisele tummisem püreesupp. Vaja on:

-kõrvitsat
-küüslauku
-ingverit
-kaerakoort
-puljongimaitseainet (pastat, pulbrit)

Lõika kõrvitsast kuubikud, keeda väheses vees, kuhu on lisatud puljongimaitseaine (kasutan öko-puljongipastat) kõrvits pehmeks. Teises potis kuumuta kiirelt õlis pressitud küüslauk. Püreesta kõrvits, lisa küüslauk ning pressi juurde paar cm ingverijuurt. Mulle sattus seekord väga mahlane ingver, mahla voolas kohe küüslaukupressi vahelt. Intensiivsema maitse saab siis, kui ikka pressitud ingver ka suppi kraapida, mitte ainult mahlaga piirduda. Lisa kaerakoor, vett vajadusel ning lase veel korraks keema tõusta. Soojendab ning tore värv hoiab meele rõõmsa.

No comments:

Post a Comment