
2,5 dl jahusegu (kaera, maisi, riisi, gluteenivaba nisujahu)
0,5 dl kaerahelbeid
2 dl suhkurt
0,75-1 dl kakaod
2 tl soodat + suts sidrunimahla
1 tl küpsetuspulbrit
suts soola
1 tl kaneeli
2 muna
1,75 õli
3,75 riivitud suvikõrvitsat
0,75-1 dl purustatud pähkleid (need, mis meeldivad või kodus leidub)
soovi korral kuivatatud või värskeid marju
Sega kausis omavahel jahud, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Mina sooda ning küpsetuspulbri osakaalu ei vähendanud, sest gluteenivabade jahudega on selle kerkimisega muidu natuke kehvad lood. Kaneeli panin ka sama palju, kui originaalis, sest mida rohkem seda uhkem. Talvisemal ajal asendan kaneeli piparkoogimaitseainega. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega vaikselt sisse õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi sisse riivitud suvikõrvits, purustatud pähklid ja marjad. Mina kasutasin korra värskeid jõhvikaid, väga mõnus kooslus.Küpseta umbes 1 h 175-kraadises ahjus. Olenevalt ahjust ning sellest, kui suurt vormi te kasutate, võib see aeg veidi varieeruda, pigem ikka kauem. Soovitan koogi kohe vormist välja võtta ja võre peale jahtuma panna, et niiskust välja auraks. Šokolaadikook, kus pole teragi šokolaadi - lemmik!
Head isu, Triin!
No comments:
Post a Comment