9.3.11

Gluteenivabad pannkoogid vol 1

Pärast omapäi pannkookidega katsetamist, mis lõppes tühja kõhuga, otsustasin seekord retsepti järgi toimida. Isuäratava mõtte leidsin raamatust “Aasia toidud”.

Riisipannkoogid

* 2 küpset banaani
* 2 muna
* 2 spl suhkrut
* suts soola
* 2 spl kuhjaga riisijahu
* 75-100 ml vett

Banaanid võib kahvliga peenestada, kuid ma kasutasin saumikserit, mis ajas banaanid eriti ilusti vahule. Vahustatud banaanid võiks juba täitsa omaette magustoit olla.

Lisasin ülejäänud koostisosad ning lasin tainal 30 min seista, et riisijahu jõuaks segu paksemaks teha.

Alustasin küll ülepanni pannkookidega, kuid see oli täiesti lootusetu. Kui gluteeni, st liimi (lad. k glu) ikka ei ole, siis ega see tainas mõttejõual koos ei seisa. Seega tegin väikeseid pannkooke, mille keeramine oli ka paras kunst, kuid kui tasasel tulel pikkamööda neil küpseda lasta, siis on täitsa võimalik!

Katsetamine oli igaljuhul ettevõtmist väärt! Maiseseid väga hästi, olid mahlased ja mõnusa banaanise maitsega. Jasmiini tee ja riisipannkoogid, täiuslik hommik!

No comments:

Post a Comment