
Selleks, et 12 inimest saaks maiustada, on vaja:
5 muna
2 vahatamata apelsini või sindrunit (mahl ja riivitud koor)
250 g suhkrut
250 g riivitud porgandit
250 g jahvatatud sarapuupähkleid või mandleid
2 tl küpsetuspulbrit
65 g tärklist
Sidruniglasuur:
300 g tuhksuhkrut
3 sidrunit või 2 apelsini (mahl + veidi koort kaunistamiseks)
5 muna
2 vahatamata apelsini või sindrunit (mahl ja riivitud koor)
250 g suhkrut
250 g riivitud porgandit
250 g jahvatatud sarapuupähkleid või mandleid
2 tl küpsetuspulbrit
65 g tärklist
Sidruniglasuur:
300 g tuhksuhkrut
3 sidrunit või 2 apelsini (mahl + veidi koort kaunistamiseks)
Pane munakollased, sidrunikoor ja -mahl, suhkur, riivitud porgandid, jahvatatud sarapuupähklid ja küpsetuspulber kaussi ja sega ühtlaseks. Sõelu juurde tärklis ja sega tainas ühtlaseks.
Vahusta eraldi kausis munavalged tugevaks vahuks. Sega õrnalt ülejäänud taina hulka.
Tõsta tainas ettevalmistatud 24 cm lahtikäiva koogivormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase koogil vormi sees täiesti jahtuda (siin juures ma siiski mõne aja pärast võtaks koogi vormist välja ja asetaks restile jahtuma, et põhjas olev niiskus saaks ära aurata).
Valmista glasuur, kata kook ning kaunista riivitud sidruni või laimikoorega.
Koogi võib varem valmis teha, seistes muutub ainult paremaks!
No comments:
Post a Comment