21.3.11

Kollane gluteenivaba porgandikook

Ikka sünnipäeva lainel, koogid on seega päevakorras. Proovisin seekord Nami-Namist leitud porgandikoogi retsepti, porgandi/kõrvits/suvikõrvitsa kookides ei pea minu meelest kunagi pettuma. Kooki saab teha nii sidruni kui ka apelsiniga ning pähkleid võib ka vastavalt soovile kasutada. Mina kasutasin sidrunit (käisin kohe spetsiaalselt Nopis mahesidruneid otsimas. Leidsin ka!) Minu käsi ei tõuse enam kookidesse sidrunikoort riivima, sest koos hea maitsega saab sealt kindlasti veel kõvasti aineid, mis inimorganismi ei peaks kuuluma. Seega mahesidrun on lahenduseks, loodan tõesti, et need on ilusad ja säilivad puhtast õhust ja armastusest :)
Selleks, et 12 inimest saaks maiustada, on vaja:

5 muna
2 vahatamata apelsini või sindrunit (mahl ja riivitud koor)
250 g suhkrut
250 g riivitud porgandit
250 g jahvatatud sarapuupähkleid või mandleid
2 tl küpsetuspulbrit
65 g tärklist

Sidruniglasuur:
300 g tuhksuhkrut
3 sidrunit või  2 apelsini (mahl + veidi koort kaunistamiseks)

Pane munakollased, sidrunikoor ja -mahl, suhkur, riivitud porgandid, jahvatatud sarapuupähklid ja küpsetuspulber kaussi ja sega ühtlaseks. Sõelu juurde tärklis ja sega tainas ühtlaseks.
Vahusta eraldi kausis munavalged tugevaks vahuks. Sega õrnalt ülejäänud taina hulka.
Tõsta tainas ettevalmistatud 24 cm lahtikäiva koogivormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase koogil vormi sees täiesti jahtuda (siin juures ma siiski mõne aja pärast võtaks koogi vormist välja ja asetaks restile jahtuma, et põhjas olev niiskus saaks ära aurata).


Valmista glasuur, kata kook ning kaunista riivitud sidruni või laimikoorega.
Koogi võib varem valmis teha, seistes muutub ainult paremaks!

No comments:

Post a Comment