10.3.11

Tatraküpsised

Nendega ma katsetasin juba mõni aeg tagasi. Retsept pärineb Nami-Namist.


* 125 g võid
* 100 g suhkrut
* 1 muna
* 150 g tatrajahu
* 1 tl küpsetuspulbrit
* 100 g hakitud pähkleid (soolapähklid)
* 2 sl vett

Vahusta kergelt muna ja suhkur ja lisa (sulatatud/toasoe) või. Lisa tatrajahu, küpsetuspulber, pähklid ja vesi.

Tõsta lusikaga tainast väikesed kuhjad ahjuplaadile ning vajuta kahvliga (võid märjaks teha enne kahvli) kuhi laiaks, nii et mõnus triip-ruut jääks küpsisele peale. Küpseta 15-20 minutit 180-kraadises ahjus.

Mina kasutasin purustatud maapähkleid, sobisid hästi sinna. Korra olen ka soolaste maapähklitega teinud, veelgi paremad!
Rosinad sobiksid ka kindlasti!
Tatrajahu teeb taina kuidagi liivaseks ja hästi muredaks, see on algul natuke ehmatav, et kas üldse küpsised koos seisavad. Muredad on nad küll, kuid enne suhu jõudmist ära ei lagune!

Head krõbistamist!

No comments:

Post a Comment