11.4.11

Krõbedad maisijahust küpsised

Tuunisin veidi ühte maisiküpsiste retsepti. Lihtne teha, näevad isuäratavad välja, maitsevad hästi ning kuuluvad seetõttu kindlasti kategooriasse "tee veel". Pildil on alumine küpsis teenimatult jäänud ilma kakota, sest kakao idee tuli mul natuke liiga hilja, seega kõik küpsised ei olnud šokoaadiselt pruunid.


6 spl tumedat muscovado suhkrut
8 spl õli
0.5 tl soodat
suts soola
röstitud pähkleid (rosinaid, seemneid)
4 spl kakaod
maisijahu
vett


Tumeda muscovado puudumisel võib ka tavalist valget suhkrut kasutada, sel juhul võta 8 spl suhkrut. Tume muscovado annab aga natuke maitset ning värvi juurde.
Mina kasutasin hakitud maapähkleid, mida eelnevalt röstisin. Seesamiseemned leidsin ka kapist. Maisijahu lisasin nii palju, et segu muuutuks muredaks ja pudiks. Siis lisasin umbes 0.5dl vett, sest muu nipiga see tainas koos ei seisa. Lase 10-20 minutit tainal seista, et jahu vett endasse imaks ning siis veereta käte vahel väikesed pallid ning suru siis laiaks. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Kogusest saab ühe plaadi täie.

No comments:

Post a Comment