17.4.11

Väikesed kõrvitsapannkoogid

Sügisel panin kõrvitsapüree purkidesse. Ühe laari keetsin pehmeks, teise osa panin ahju ning siis püreestasin saumikseriga. Keedetud on loomulikult vesisem, seeõttu meeldis mulle ahjukõrvitsa püree rohkem. Olen teinud talvel nii püreesuppi, risotot ning nüüd proovisin pannkooke teha.




1 muna
150 ml kõrvitsapüreed
8 spl riisijahu
2 spl suhkrut
soola
50 ml vett





Sega ained kokku, olenevalt sellest, kui vedel on kõrvitsapüree, tuleb ka vett lisada. Tunde järgi :)
Samuti nagu teiste riisijahust valmistatud pannkookidega, on ka nendega väike nipp. See seisneb selles, et tuleb teha väikesed ning õhukesed koogid, sest vastasel juhul on neid võimatud ümber pöörata ning nad lagunevad ära. Küpsetada tuleb keskmisel kuumusel, et nad jõuaksid pealt ka ära hanguda, enne kui pööramiseks läheb. Minu pannkoogid muutusid pannil auklikuks ning just need auklikud olid kõige paremad. Kui esimest pannitäit ei ole võimalik keerata, siis lisa jahu juurde. Kogusest jagub ühele või siis kahele, kes midagi muud veel hamba alla võtavad hommikul.

No comments:

Post a Comment