9.5.11

Magusad kevarullid

Klassikaliste kevadrullide tegemisest jäi riisipaberit alles ning kuskilt oli silma jäänud, et kevadrullid võivad ju ka magustoiduks olla. Sõbrannaga koos sai veidi improviseeritud ning tulemus kuulub igal juhul kordamisele. Väikese eksootika jaoks läheb tarvis:



-Riisipaberit, mida müüakse Tallinnas nii Stockmannis kui ka selle lähedal asuvas Piprapoes. Stockis on odavam. Ning riisipaber on defitsiit! Poodi minnes võite vabalt tühjade kätega koju tulla.

Esimene täidis
-Banaane
-Halvaad
-Röstitud seesamiseemeneid

Teine täidis
-õunu
-2 cm ingverijuppi
-kaneeli
-suhkrut






Banaanid poolita risti-ja põikipidi, nii et ühest banaanist 4 viilu saaks. Halvaa haki puruks ning seesamiseemneid võiks röstida enne, annavad intensiivsema maitse. Seemned võib ka ära jätta.
Teise täidise jaoks riivi õun jämeda riiviga ning peene riiviga ingver. Küüslaugu press annab sama tulemuse.
Sega õun, ingver, kaneel ning suhkur. Seesamiseemneid võib ka peale raputada.


Riisipaber on pakis nagu ümmargune läbipaistev lasanjeplaat. Esimese sammuna tuleb riisipabereid leotada soojas vees. Mina kasutasin suurt taldrikut, kus 1-2 riisipaberit korraga sees olid. Kui paber on täiesti pehmeks läinud (umbes 1-2 minutiga), siis aseta see köögirätikuga kaetud lauale (see imab liigse vee ära).


Raputa supilusikaga halvaad riisipaberile, pane banaan halvaa peale ning lisa seemneid. Seejärel rulli alumine äär banaani peale, siis mõlemad küljed ning siis lõpuni kinni. Märgusõnaks, on ümbrik, kui peaks meelest ära minema, kuidas see käis täpselt. Teise täidise puhul aseta kahe supilusika suurune kogus õunatäidist riisipaberile ning voldi kokku.


Tavaliselt kevadrulle küll küpsetatakse õlis, kuid mina pintseldasin nad õliga üle ning panin ahjuplaadile, lasin õrnalt pruuniks 200 kraadi juures. Järgmiseks korraks mõtlen mõne sobiva kastme ka välja, kuhu neid sisse kasta.
Head maiustamist!

No comments:

Post a Comment