4.9.11

Lihtne ploomikook

Taaskord tegin retseptis väikseid muudatusi. Valmis järjekordne gluteeni-ja piimavaba sügisene ploomikook.


700 g ploome
5 väikest või neli suuremat muna
250 g valget suhkrut või 200 g rafineerimata roosuhkrut
100 g gluteenivaba nisujahu
75 g maisijahu
75 g riisijahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
125 ml mahedamaitselist õli
125 ml vett

Puhasta ja poolita ploomid. Eralda munakollane valgest. Pane munavalged omaette vahustuma või oota sellega, kui mikser üksinda sellega hakkama ei saa. Munakollased sega suhkru ja vanillsuhkruga. Rafineerimata suhkrut tuleks suts vähem panna, sest mulle on jäänud mulje, et too on tavalisest suhkrust magusam. Lisa muna-suhkru segule õli ning sõelu juurde jahud koos sisse segatud küpsetuspulbriga. Vahepeal lisa vesi, et segamine hõlpsam oleks. Nüüd mikserda munavalged tugevaks vahuks, kui mikser seda juba teinud ei ole ning sega munavalgevaht taina hulka. Kalla tainas võitatud või õlitatud ahjuplaadile, sea ploomid ritta. Iga ploomi keskele võib veel kristallsuhkrut puistada. Küpseta ahju 170 kraadi juures 50 minutit. Kui liiga pruuniks kipub minema, siis tõsta ahjuplaat alla poole ning kuumust võib vähendada 150 kraadini.
Et sügisõhtud magusad oleksid!

1 comment: