29.9.11

Riisihelbeküpsised

Vihmase ilmaga poeks teki alla koos tee ja soojendavate küpsistega. Need küpsised tõesti soojendavad, tänu piparkoogimaitseainele. Riisihelbed krõmpsuvad ka mõnusasti.



50 ml õli
80 ml pruuni suhkrut
1 muna
150 ml riisihelbeid
150 ml kiirkaerahelbeid
100 ml jahvatatud kaerahelbeid või kaerajahu
100 ml maisi-tatrajahu muutuvas suhtes
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kuhjaga piparkoogimaitseainet
(4 spl tofu-jaanikauna kreemi)



Suhkur, muna ja õli omavahel segada, lisada kuivained. Minul oli kapis veel üks tofu-jaanikauna kreem, see oli muutis küpsised veidi pruunimaks, kuid ilma kreemita saab ka suurepäraselt hakkama.
Käte vahel või kahe lusikaga teha väikesed pallid, ahjuplaadil märja kahvliga laiaks vajutada ning ahju. 180 kraadi juures u 15 minutit, kuni küpsised hakkavad pruunistuma. Tõsta ahjurestile jahtuma. Suur kann lemmikteed ning sügis võib tulla!

No comments:

Post a Comment